De dirigent


Peter Nijland

 

Peter Nijland, afkomstig uit Blijham (Groningen), is op 12 jarige leeftijd begonnen op trompet. Na een aantal jaren heeft hij de trompet ingeruild voor het euphonium. Dit instrument bespeelt hij nog steeds bij de Christelijke fanfare “Juliana” uit Hoogezand.
Peter kreeg steeds meer interesse in het dirigeren en ging een cursus assistent dirigent volgen aan de Gemeentelijke Muziekschool in Hoogezand-Sappemeer. Na het behalen van dit diploma is Peter dirigent geworden van de Christelijke Muziekvereniging DINDUA in Vlagtwedde.
Na 7 mooie jaren kwam Peter tot de ontdekking dat hij zich verder wilde bekwamen in het dirigeren en is gestart met de HaFaBra-directie aan de Hogeschool voor Muziek in Oosterhout. In 2009 is Peter afgestudeerd met de Koninklijke Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak te Waspik. Tot 1 december 2012 was Peter dirigent van het fanfare orkest “Ons Genoegen” in Montfoort (Utrecht).
Naast het dirigeren van het orkest van B&O Uithuizen, leidt hij tevens het harmonie orkest van “Nieuw Leven”, en is 2e dirigent bij meerdere verenigingen in het noorden van het land.