De dirigent

Miranda Wolters is geboren (1972) en getogen in het Limburgse Reutje-st. Odiliënberg alwaar zij vanaf haar vierde levensjaar muziek maakt bij de plaatselijke fanfare St. Wiro.

Aan het Maastrichts- en Amsterdams Sweelinck Conservatorium studeerde zij hoofdvak saxofoon en volgde de opleiding tot Slagwerk Instructeur bij KREATO te Thorn. Ook volgde zij lessen “Lichte Muziek” bij Harrie Lambrichts en Allard Buwalda. In Groningen studeerde zij HaFaBra Directie en DOMU aan het Prins Claus Conservatorium.

Verder heeft zij het genoegen gehad om bij diverse orkesten te mogen remplaceren; o.a. Limburgs Symphonie Orkest (heden Philharmonie Zuidnederland), Koninklijk Luchtmacht Orkest en Noord Nederlands Orkest. Ook als Solist heeft zij bij diverse amateurorkesten gespeeld, waarbij de afgelopen periode o.a. “Fellini” van Johan de Meij vaak op het programma stond. De Nederlandse Première vond plaats in De Nieuwe Kolk te Assen met medewerking van de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”. Sinds 1996 is Miranda saxofonist bij dit professioneel militair orkest. Hiernaast vormt zij samen met 4 collega’s uit dit orkest het “Royal Reeds Rietkwintet” dat staat voor verrassende concerten, workshops en coaching van jonge talenten. Maar ook samen met collega-saxofonisten uit het orkest worden regelmatig concerten verzorgt. Met het saxofoonkwartet “Intersaxion” maakte zij een mooie CD: Faces of Intersaxion en laten zij zich, indien de drukke agenda’s het toelaten, af en toe verleiden tot een mooi samenwerkingsverband met goede amateurkoren in de regio.

Verder is Miranda actief als saxofoondocent en heeft zij de afgelopen jaren verschillende amateurorkesten gedirigeerd waaronder Muziekvereniging Nieuw Leven Winschoten, Muziekvereniging Woudklank Grootegast en Muziekvereniging In Corpore te Wagenborgen